Eelmisel reedel (oli vist) mõtlesin, et teeks ahjupraadi. Olen nüüd oma ahjuga rohkem sõbrunenud ja leidnud, et ta on tore ahi. Seega reedel tulin ma koju ja siis läksime koos poodi ja ostsime muuhulgas ka selle ahjuprae. Ma siis tulin rõõmsalt koju, puhkasin veidi, siis pakkisime asjad lahti ja umbes kella kaheksa paiku hakkasin õhtusööki tegema. Olen harjunud sellega, et viskan miskit pannile või potti ja see on varsti valmis. Loen ma siis ahjuprae pealt, et kuidas valmistada - küpsetage ahjus 1,5 kuni 2 h. Kaks tundi?! Ma saan süüa alles kahe tunni pärast?! Korraks mõtlesin, et jätaks liha teiseks korraks ja teeks miskit muud, aga siis tegin ikkagi liha. Ja küpsetasingi 2 h. Päris hea tuli.
Kusjuures seal juhendis oli veel öeldud, et 15 min enne küpsetamise lõppu tõsta temperatuur 20C kõrgemaks ja pöörata lihal teine külg. Aga liha oli ju küpsetuskarbis kile all (mille sisse ma augud tegin). Kuidas ma seda hakkan pöörama? Seega ma siis ei pööranudki. Alumine pool oli natuke karbi küljes kinni, aga ikka oli hea.
Laupäeval tegin kaneelisaiu. Taigna ostsin, sulatasin üles ja üritasin küpsetuspaberi peal rullida. Ei õnnestunud. Panin siis laule jahu ja rullisin seal, oma uhiuue taignarulliga. See õnnestus paremini. Sisu tegin umbes retsepti järgi, kuigi suhkrut panin vähem, sest 100g tundus nii palju. Sai kaks rulli, need siis lõikasin tükkideks, lasin natuke seista ja siis ahju. Esimene plaaditäis läks enne ja välja tulles oli natuke krõbedam, kui ma arvasin. Okei, küll teine tuleb parem, nüüd ma juba tean. Tegelikult tuli teine kah sama krõbe, võib-olla isegi krõbedam. Head olid ikka, mulle maitsesid eriti piimaga. R-le maitsesid niisama, ta sõi neid terve hunniku ära (ma vist kah).
Kusjuures seal juhendis oli veel öeldud, et 15 min enne küpsetamise lõppu tõsta temperatuur 20C kõrgemaks ja pöörata lihal teine külg. Aga liha oli ju küpsetuskarbis kile all (mille sisse ma augud tegin). Kuidas ma seda hakkan pöörama? Seega ma siis ei pööranudki. Alumine pool oli natuke karbi küljes kinni, aga ikka oli hea.
Laupäeval tegin kaneelisaiu. Taigna ostsin, sulatasin üles ja üritasin küpsetuspaberi peal rullida. Ei õnnestunud. Panin siis laule jahu ja rullisin seal, oma uhiuue taignarulliga. See õnnestus paremini. Sisu tegin umbes retsepti järgi, kuigi suhkrut panin vähem, sest 100g tundus nii palju. Sai kaks rulli, need siis lõikasin tükkideks, lasin natuke seista ja siis ahju. Esimene plaaditäis läks enne ja välja tulles oli natuke krõbedam, kui ma arvasin. Okei, küll teine tuleb parem, nüüd ma juba tean. Tegelikult tuli teine kah sama krõbe, võib-olla isegi krõbedam. Head olid ikka, mulle maitsesid eriti piimaga. R-le maitsesid niisama, ta sõi neid terve hunniku ära (ma vist kah).
Comments