Ei mäletagi enam, millal mul viimati millegi järele nii suur isu oli, et ma vabal päeval end toast välja viitsisin ajada ja poodi minna, sellise mitte-väga-õue-kutsuva ilmaga, kuigi talvise ilma kohta on see päris mõnus. Aga talvine ilm mind tavaliselt õue ei kutsu.
Aga möödunud laupäeval tuli mul selline piimakisselli isu, et ma lihtsalt pidin minema ja seda ostma. Minu poolt külastatavatest poodidest müüakse seda ainult Lõunaka Rimis, seega sinna ma siis läksingi ja ostsin lausa kaks pakki. Nojah, oleks võinud proovida ka ise teha, aga seda viitsisin veel vähem. Kissellidel on vist ka mingi tahtmine tükki jääda ja kisselliklimbid on minu jaoks tõsine öäkk. Pealegi, kui kuum piimakissell jahtub, kas sinna ei teki seda piimanahka peale? Teine öäkk.
Nüüd olen seda kisselli juba mitu päeva mitu korda päevas (hommikul ja õhtul) koos moosiga söönud ja väga nämma on. Ma loodan, et selle kahe pakiga saab isu mõneks ajaks rahuldatud. Kui ei saa... siis ei saa. ;)
Aga kui nüüd kokanurgast rääkida, siis ma olen viimasel ajal baklažaaniga katsetanud. Panin venna baklažaanitoitude retseptiraamatu pihta selleks ajaks kui ta ära oli - nüüd on ta tagasi ja ma tegin sealt ainult poolteist toitu. Ühe tegin ilusti retsepti järgi, teise mitte enam nii väga ja kolmas oli umbes sama mis teine, aga baklažaan oli teistmoodi lõigatud. Seal on muid häid toite ka, mida võiks kõiki teha, aga alati ei viitsi kah, kui kolmest komponendist roog maitseb ka ülihästi (baklažaan, tomat, mozzarella).
Parmigiana di melanzane e itaalia baklažaanivorm tomati ja juustuga (mozzarella ja parmesan):
Täidetud baklažaan tomati ja mozzarellaga (retseptis oli teine täidis, midagi lambahakklihaga):
Kaetud baklažaan tomati ja mozzarellaga (eelmine oli tegelikult parem, sest siin ma kõrvetasin baklažaani natuke ära, kui ma ta ahju jätsin ja ise seebikat vaatama läksin):
Igal juhul ma pean vist mõned retseptid endale ära pildistama enne kui ma vennale retseptiraamatu tagastan. Baklažaan ruulib!
Magusatest toitudest olen teinud kah asju. Ema tõi mulle ükskord (turult) hunniku pohli ja jõhvikaid ja eks ma olen neist asju teinud. Jõhvikad panin kirju koera sisse. Esimene kord panin natuke vähem ja teine kord natuke rohkem. Mulle maitses. R arvas, et käib kah.
Pohladest tegin pohla-rukkijahu vahtu. Ostsin selleks öko täisterarukkijahu ja puha. Hullult lihtne magustoit. Jahu, suhkur ja pohlad valada üle keeva veega ja vahustada. Esimene kord ma vahustasin ainult tavalise mikseriga ja siis jäid osad marjad tervetena sisse ja see ei olnud nii hea, aga teine kord võtsin saumikseri ka appi ja siis tuli parem. Mulle hullult maitses. Sõin seda piimaga. R arvas, et... ma võin selle kõik ise ära süüa. Eks ma siis sõin kah.
Aga möödunud laupäeval tuli mul selline piimakisselli isu, et ma lihtsalt pidin minema ja seda ostma. Minu poolt külastatavatest poodidest müüakse seda ainult Lõunaka Rimis, seega sinna ma siis läksingi ja ostsin lausa kaks pakki. Nojah, oleks võinud proovida ka ise teha, aga seda viitsisin veel vähem. Kissellidel on vist ka mingi tahtmine tükki jääda ja kisselliklimbid on minu jaoks tõsine öäkk. Pealegi, kui kuum piimakissell jahtub, kas sinna ei teki seda piimanahka peale? Teine öäkk.
Nüüd olen seda kisselli juba mitu päeva mitu korda päevas (hommikul ja õhtul) koos moosiga söönud ja väga nämma on. Ma loodan, et selle kahe pakiga saab isu mõneks ajaks rahuldatud. Kui ei saa... siis ei saa. ;)
Aga kui nüüd kokanurgast rääkida, siis ma olen viimasel ajal baklažaaniga katsetanud. Panin venna baklažaanitoitude retseptiraamatu pihta selleks ajaks kui ta ära oli - nüüd on ta tagasi ja ma tegin sealt ainult poolteist toitu. Ühe tegin ilusti retsepti järgi, teise mitte enam nii väga ja kolmas oli umbes sama mis teine, aga baklažaan oli teistmoodi lõigatud. Seal on muid häid toite ka, mida võiks kõiki teha, aga alati ei viitsi kah, kui kolmest komponendist roog maitseb ka ülihästi (baklažaan, tomat, mozzarella).
Parmigiana di melanzane e itaalia baklažaanivorm tomati ja juustuga (mozzarella ja parmesan):
Täidetud baklažaan tomati ja mozzarellaga (retseptis oli teine täidis, midagi lambahakklihaga):
Kaetud baklažaan tomati ja mozzarellaga (eelmine oli tegelikult parem, sest siin ma kõrvetasin baklažaani natuke ära, kui ma ta ahju jätsin ja ise seebikat vaatama läksin):
Igal juhul ma pean vist mõned retseptid endale ära pildistama enne kui ma vennale retseptiraamatu tagastan. Baklažaan ruulib!
Magusatest toitudest olen teinud kah asju. Ema tõi mulle ükskord (turult) hunniku pohli ja jõhvikaid ja eks ma olen neist asju teinud. Jõhvikad panin kirju koera sisse. Esimene kord panin natuke vähem ja teine kord natuke rohkem. Mulle maitses. R arvas, et käib kah.
Pohladest tegin pohla-rukkijahu vahtu. Ostsin selleks öko täisterarukkijahu ja puha. Hullult lihtne magustoit. Jahu, suhkur ja pohlad valada üle keeva veega ja vahustada. Esimene kord ma vahustasin ainult tavalise mikseriga ja siis jäid osad marjad tervetena sisse ja see ei olnud nii hea, aga teine kord võtsin saumikseri ka appi ja siis tuli parem. Mulle hullult maitses. Sõin seda piimaga. R arvas, et... ma võin selle kõik ise ära süüa. Eks ma siis sõin kah.
Comments