... on toit, mida ma paar päeva tagasi sõin. Ehk siis jah, saab küll ka mitte-jõululisel ajal sellist toitu teha. Verivorstivalik poes just väga suur ei olnud, aga olemas ta siiski oli. Verivorst, mitte valik. Verikäkki oli ka. Aga sellist jõulutoitu ei teinud ma mitte seetõttu, et oleks väga suur isu tulnud selle järele, vaid kuna mul oli 730 g hapukapsast üle. Toorest hapukapsast mu kõht ei kannata, seega oli see vaja ära keeta. Ja kui juba hapukapsa tegemiseks läks, siis miks mitte ka verivorst?
Kogu asi sai tegelikult alguse märtsis. Või pigem Selveri retseptikalendri märtsikuu toidust. Jaanuari ja veebruari toit sai õigel ajal järele proovitud ja plaanis oli ka märtsis sama teha, aga siis ma jäin haigeks. Siis sai märts läbi ja tuli aprill, siis sai aprill läbi ja tuli mai. Nüüd, kus juba mai hakkas lõpule jõudma, otsustasin, et teen selle asja siis ikkagi ära, kuna retsept tundus huvitav - hapukapsa-salaami ampsud.
Tegemist oli põhimõtteliselt hapukapsa pannkookidega (aluseks siis keefiriga pannkoogitaigen + 270 g hapukapsast), lisaks siis veel salaami ja riivjuust. Praadisin pannil kookosõlis jumekaks, nagu retseptis öeldud oli. Hapukapsas ise jäi krõmpsuv. Lisan pildikese ka:
Mulle täitsa maitsesid need plönnid ja hea oli, sest enamuse pidin ise ära sööma. R. jaoks oli see liiga "gurmee" ja hapukapsast oli liiga palju. Aga mõned ta ikkagi ära sõi. Nii et väga hull vist ei olnud.
Mina olen siin viimasel ajal suures osas salati peale ümber kolinud. Mõtlesin küll, et ei viitsi kahte erinevat õhtusööki teha, aga tuleb välja, et viitsin. Eriti kuna salatit teen juba valmisolevatest koostisainetest ja mõnikord siis kombineerin ka natuke; ehk kui ma R-le teen kartulit ja lihapalli, siis endale võtan salatisse ka mõned lihapallid. Aga muidu sobib mulle ka selline salat, kus on lisaks salatile ka ainult tomat ja mozzarella. Ja loomulikult oliiviõli ja balsamiäädikas. Ma avastasin ka selle kevade oma lemmik toiduaine, või kuidas seda iganes nimetada - Rimi oliiviõli sidruniga. Kuskil aprilli alguses vist ostsin esimese pudeli, mis nüüdseks on juba otsas ja teisest pudelist on umbes 1/3 ära kasutatud. Kui esimene pudel otsa sai, mõtlesin korraks võtta prooviks apelsiniga oliiviõli, aga otsustasin ikka sidruni oma kasuks. Sellepärast, et sidrun sobib väga hästi igale poole. Ja pealegi see oli soodukaga ka.
Nii, mida huvitavat toidutemaatilist mul veel rääkida on? Ei tulegi hetkel rohkem miskit meelde. Räägime siis natuke muust ka.
Õues on nüüd päris kena kevade. Kõik on lehtes ja roheline, selline hästi kena kevadroheline, ööbikud laksutavad ja kell pool üksteist on õues veel valge. Juhuu! Temperatuur on ka okei, lund enam ei saja ja talveriietes käima ei pea. Ilus aeg see kevadine kevad. Ja kui kiiresti kõik tärkas ja lehte läks - minu meelest toimus see paari sooja päevaga. Mulle nii meeldib see kevadine tärkamine ja ärkamine, aga väga lihtne on seda ka lihtsalt maha magada.
Eelmine reede, kui oli üks väga kena ja väga soe ilm, istusime me õhtul R-ga rõdul, vaatasime päikeseloojangut ja sõime jäätist. See oli väga mõnna. Laupäeval võtsime ette aknapesu. Esmalt pesin ära magamistoa akna rõdu pealt ja kuigi ma olen esimesena nõus tunnistama, et täiuslikkusest oli asi kaugel, siis sai vähemalt paremaks kui enne ja ma olen sellega rahul. Seejärel ma pesin muusikatoa akent, või vähemalt üritasin pesta, aga see sunnik ei käi ju lahti, seega mulle tundub, et kokkuvõttes läks asi hoopis hullemaks. R. pesi arvutitoa mitte-lahtikäiva akna ja tal läks natuke paremini kui mul, sest mina ei olnud nõus aknalaual istuma ja aknast välja upitama. Teise poole aknaid ei hakanudki pesema, sest need ei käi ka lahti ja nad ei ole nii mustad ka, seega ei maksa vist asja hullemaks ajada.
Aga ok, R-le hakkas nüüd mu klaviatuuril klõbistamine närvidele käima, seega lõpetan selleks korraks. ;)
Kogu asi sai tegelikult alguse märtsis. Või pigem Selveri retseptikalendri märtsikuu toidust. Jaanuari ja veebruari toit sai õigel ajal järele proovitud ja plaanis oli ka märtsis sama teha, aga siis ma jäin haigeks. Siis sai märts läbi ja tuli aprill, siis sai aprill läbi ja tuli mai. Nüüd, kus juba mai hakkas lõpule jõudma, otsustasin, et teen selle asja siis ikkagi ära, kuna retsept tundus huvitav - hapukapsa-salaami ampsud.
Tegemist oli põhimõtteliselt hapukapsa pannkookidega (aluseks siis keefiriga pannkoogitaigen + 270 g hapukapsast), lisaks siis veel salaami ja riivjuust. Praadisin pannil kookosõlis jumekaks, nagu retseptis öeldud oli. Hapukapsas ise jäi krõmpsuv. Lisan pildikese ka:
Mulle täitsa maitsesid need plönnid ja hea oli, sest enamuse pidin ise ära sööma. R. jaoks oli see liiga "gurmee" ja hapukapsast oli liiga palju. Aga mõned ta ikkagi ära sõi. Nii et väga hull vist ei olnud.
Mina olen siin viimasel ajal suures osas salati peale ümber kolinud. Mõtlesin küll, et ei viitsi kahte erinevat õhtusööki teha, aga tuleb välja, et viitsin. Eriti kuna salatit teen juba valmisolevatest koostisainetest ja mõnikord siis kombineerin ka natuke; ehk kui ma R-le teen kartulit ja lihapalli, siis endale võtan salatisse ka mõned lihapallid. Aga muidu sobib mulle ka selline salat, kus on lisaks salatile ka ainult tomat ja mozzarella. Ja loomulikult oliiviõli ja balsamiäädikas. Ma avastasin ka selle kevade oma lemmik toiduaine, või kuidas seda iganes nimetada - Rimi oliiviõli sidruniga. Kuskil aprilli alguses vist ostsin esimese pudeli, mis nüüdseks on juba otsas ja teisest pudelist on umbes 1/3 ära kasutatud. Kui esimene pudel otsa sai, mõtlesin korraks võtta prooviks apelsiniga oliiviõli, aga otsustasin ikka sidruni oma kasuks. Sellepärast, et sidrun sobib väga hästi igale poole. Ja pealegi see oli soodukaga ka.
Nii, mida huvitavat toidutemaatilist mul veel rääkida on? Ei tulegi hetkel rohkem miskit meelde. Räägime siis natuke muust ka.
Õues on nüüd päris kena kevade. Kõik on lehtes ja roheline, selline hästi kena kevadroheline, ööbikud laksutavad ja kell pool üksteist on õues veel valge. Juhuu! Temperatuur on ka okei, lund enam ei saja ja talveriietes käima ei pea. Ilus aeg see kevadine kevad. Ja kui kiiresti kõik tärkas ja lehte läks - minu meelest toimus see paari sooja päevaga. Mulle nii meeldib see kevadine tärkamine ja ärkamine, aga väga lihtne on seda ka lihtsalt maha magada.
Eelmine reede, kui oli üks väga kena ja väga soe ilm, istusime me õhtul R-ga rõdul, vaatasime päikeseloojangut ja sõime jäätist. See oli väga mõnna. Laupäeval võtsime ette aknapesu. Esmalt pesin ära magamistoa akna rõdu pealt ja kuigi ma olen esimesena nõus tunnistama, et täiuslikkusest oli asi kaugel, siis sai vähemalt paremaks kui enne ja ma olen sellega rahul. Seejärel ma pesin muusikatoa akent, või vähemalt üritasin pesta, aga see sunnik ei käi ju lahti, seega mulle tundub, et kokkuvõttes läks asi hoopis hullemaks. R. pesi arvutitoa mitte-lahtikäiva akna ja tal läks natuke paremini kui mul, sest mina ei olnud nõus aknalaual istuma ja aknast välja upitama. Teise poole aknaid ei hakanudki pesema, sest need ei käi ka lahti ja nad ei ole nii mustad ka, seega ei maksa vist asja hullemaks ajada.
Aga ok, R-le hakkas nüüd mu klaviatuuril klõbistamine närvidele käima, seega lõpetan selleks korraks. ;)
Comments